БЗНС основан 1899г.

Атрактивните скандали отклоняват България от важните за хората задачи

Българското общество е вкарвано по сценарии в спирала от разработени PR скандали и пропагандни акции.  През последните политически сезони скандалът като форма на предизборна кампания навлезе трайно в живота ни. Обществото по сценарии е облъчвано до задушаване от черен PR ,скандални разкрития и компроматни войни.

Сценаристите и заинтересованите са все повече. В тях влизат: поразените олигарси със засегнатите им интереси; новите политически проекти – родени в ПР офисите, но не и създадени от обществено значими социални прослойки; БСП и Президента-опозиционер са също с водеща роля.  Като един от основните съучастници в разиграваните скандали е и  неотменният  гео-стратегически интерес на Русия да контролира България, Балканите и източна Европа.

Кой има полза от това и за кой е предназначено това шоу?

Безспорно целевата група е българското гражданство. Обществото трябва да бъде превърнато в маса зрители. Социалните и икономически очаквания са подменени от разтърсващи масовата психология режисирани събития. Тълпата трябва да бъде възмутена и нажежена до червено. Фурми, кюлчета злато, пачки евро и пистолети завладяват социалната чувствителност и основните проблеми стават скучни клишета.

След като сляпо залагаха на социални бунтове след края на ограниченията по Ковид 19 политическата опозиция БСП, президента Радев и новите алтернативи останаха с напразни надежди за гладни тълпи от хора, които превземат държавата в тяхна полза.

Проблемите на българите не са в Дубай или Русия.

Имаме път на работа в Европейския съюз и в НАТО. От там идват големите стратегии и ресурси по преодоляване на кризата. Хората които пострадаха и които тепърва ще търпят тежки икономически и социални последици имат интерес България да е пълноценна в работата си с евроинституциите. За българите са важни парите на солидарна Европа , а не милионите в извлеченията изпращани от Дубай. За обществото ни е национален приоритет сигурността ни в НАТО, а не задграничните коалиции на олигарсите .

Скандалите и компроматите пречат да си вършим добре работата в името на българските интереси.

От БЗНС припомняме, че сега за хората предстоят изключително важни събития и задачи:

1/Договорът по Зелената сделка в Европа, която неминуемо засяга България. От нея можем да излезем печеливши новатори, но може и да сме губещи ако не работим за интересите си

2/Влизането на България в чакалнята на Еврозоната е стратегически важно за интересите на българското общество.

3/ Тези дни се провежда видеоконферентната среща на министрите на отбраната на страните-членки на  НАТО на която се планират по-нататъшни действия на НАТО в подкрепа на съюзници и партньори за противодействие на пандемията. Разглеждат се и текущите мисии и операции на Алианса, възпиращия и отбранителен потенциал, сътрудничеството между НАТО и ЕС.

4/Планът на Европа за възстановяване след ковид-19 и стратегията за за преодоляване на нови вълни и жертви от пандемия

5/Борбата с корупцията и доизграждането на ефективна правосъдна система

Това са единствено важните приоритети и събития за обществото ни. Всички други скандали и компроматни войни обслужват задкулисни елити и чужди на нацията ни интереси.

В този контекст на скандали и предизвикателства за България съвсем скоро ще е важно да даде заявка за евроатлантическа стабилност в институциите си. Категорично трябва да покажем, че като общество и политика няма да се поддаде на чуждата хибридна война, в която ресурсите и участниците ще нарастват.