БЗНС основан 1899г.

БЗНС: Властта да влезе във функциите си и да защити българския интерес при цените с Газпром

Подкрепа за позицията на Нова Република

БЗНС категорично заявява, че ще държи отговорна цялата власт в държавата, ако за пореден път поради услужливо смълчаване на администрацията бъде допуснато българите да продължим да плащаме високи цени за доставка на природен газ от Русия до 2022г.

БЗНС подозира умишлено забавяне и пренебрегване на темата с цел облагодетелстване на наши комисионери и руската страна.

Припомняме, че политическия проект на Решетников беше пуснат в ход с номинацията и стратегическото налагане на хибридно разработения образ Радев и налагането му за президент. Този план включва и поддържането на България в икономическа зависимост от руска страна и в частност от монопола на „Газпром“.

България все още има време за управленска реакция за да защити националния и икономически интерес на гражданите и бизнеса, като договори по-ниски цени. Планът на Решетников и неговите политически активисти в България трябва да бъде прекратен.

Ще държим отговорни президента Радев и служебния му кабинет, както и новата управленска коалиция, ако не внесат в ЕК становище за предложените от Газпром промени в договорните отношения за доставка на природен газ с осем страни от Югоизточна Европа, включително България.

В тази връзка заявяваме категорична подкрепа за позицията и усърдието на колегите ни от „Нова република“ относно бездействието на правителството и държавата по възможността за предоговаряне на цените на природния газ с Газпром.