БЗНС основан 1899г.

БЗНС изказва възмущението си от опита посткомунистическия олигарх на хазарта да определя публичния живот в държавата

Цинизмът на създадения от комунистите олигарх не може да определя дневния ред в държавата и съдбата на любимия на поколения футболен клуб „Левски“.

Като политическа организация, чиито членове са отстоявали демократичните принципи с цената на свободата и живота си, изказваме възмущението си от опита посткомунистическия олигарх на хазарта да определя публичния живот в държавата. Цинизъм е един престъпник, създаден от властта на комунистическите тайни служби и изградил империята си за сметка на справедливия преход, да продължава да дърпа конците в България. Виждаме как множество публични фигури се ангажират със защитата му, което компрометира единствено тях. За всички журналисти, политици и големи авторитети, които са куриери или говорители на Божков, ще припомним, че според общественото мнение Васил Божков-Черепа винаги е бил с репутацията на престъпен шеф.

Обръщаме внимание, че когато футболните фенове му бяха нужни за протестен натиск срещу държавата и за да спасяват престъпния му бизнес, тогава Божков беше загрижен за отбора. Когато култивираше и използваше ултрасите, за да му вършат мръсните поръчки, тогава не джиросваше акции. Днес, когато феновете на ПФК „Левски“ не могат да му свършат работа като група за натиск срещу властта, когато се компрометира окончателно пред тях, той се подиграва със съдбата на отбора. Хора като Васил Божков не само не помагаха на българския футбол, а задълбочаваха корупцията и черната търговия.

Намесата му в политическия и в публичния живот в България има единствено престъпен характер. Божков е класически пример за задкулисието, обладавало не една институция, за да работи в негова лична полза и за сметка на обществения просперитет.