БЗНС основан 1899г.

БЗНС: КОЙ повика Чайка на помощ

БЗНС изказва остро възмущение от поведението на главния прокурор Сотир Цацаров. Недопустимо е висш магистрат да провежда политика вместо да гарантира правосъдие.

След тайните си срещи в ЦУМ днес г-н Цацаров не се свени открито да рекламира пристрастността си към един силно компрометиран човек, обслужващ антидемократичния режим на Кремъл. Недопустимо е обвинител №1 в държавата да обслужва чужди на нацията ни интереси, заставайки в услужлива позиция към основните оръдия на Владимир Путин.

Високият гост на Цацаров е познат с ниските си страсти. Какво ще взаимства г-н Цацаров от практиката на Чайка като главен крепител на Путиновия модел, след като той е известен със следните факти:

  1.  Изобличен от руската опозиция в корупция и обгрижване на корупционните сделки на неговия син-милионер.
  2.  Уличен като един от факторите, станали причина за убийството на Магнитски.
  3.  Острие на Путин в разправата с политическите му врагове.

Опозиционерите в Русия често стават жертви на обвинител №1.

БЗНС пита какво наложи викането на путиновия прокурор в България. Той ще ни научи как се служи на господар, а не на родина?
В този скандален смисъл:

БЗНС третира подписаното споразумение между Сотир Цацаров и руския прокурор Чайка като отстъпление от демократичните завоевания на българското общество и предателство към националния интерес на България.

БЗНС приема легитимирането на путиновия прокурор за сътрудник на Сотир Цацаров като саботаж към европейската принадлежност на България.

Убедени сме повече от всякога, че незабавната оставка на Сотир Цацаров ще върне честта на българската прокуратура.