БЗНС основан 1899г.

БЗНС настояваме за оставките на министъра на земеделието Христо Бозуков и служебния премиер Стефан Янев

БЗНС от позицията си на обществено ангажиран съюз свързан традиционно със земеделието следи с притеснение и висока критичност поведението на служебната власт спрямо случващото се в сектора.

БЗНС напълно споделя тревогата и исканията на земеделските производители в Пловдивския регион претърпели фатални щети от градушката. Отношението на неангажираност на МЗХГ към проблема само способства всеобщия хаос в сектора и икономиката, като цяла. Във времена на очаквана икономическа рецесия безхаберието на правителството назначено от Радев и абдикацията му от социално-икономическите трудности на производителите отежнява още повече критичното положение.

БЗНС настоява служебният кабинет на Радев незабавно да отпусне 70 млн. лева за компенсации в сектор земеделие. Оценяваме като наложително в срок от 30 дни да се изплатят всички загуби на производителите от Пловдивския край. В следствие на неспособността на властта да се справи с проблемите и липсата на адекватни управленски решения хаосът в държавата се разраства.

Затова, като средство за стабилизация и знак за поемане на отговорност ние от БЗНС настояваме за оставките на министъра на земеделието Христо Бозуков и служебния премиер Стефан Янев. БЗНС заявява, че за несправянето с проблемите в сектор земеделие най-голямата отговорност пред обществото носи президентът Румен Радев назначил тези хора на най-високите позиции в Република България!

ПП на БЗНС