БЗНС основан 1899г.

БЗНС НАСТОЯВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТТА В БЪЛГАРИЯ

Възстановяването и хармонията в българското общество минават през категоричната реформа в съдебната система.

БЗНС припомняме, че смисълът от съществуването на съдебна власт е да гарантира справедливостта за хората в обществото. Този смисъл се загуби в борбите на различни мафиотски структури за достъп до ресурсите на държавата ни.

Вместо да гаранира права и защита на почтените хора, властта на главния прокурор дава възможност за политическа репресия или за уронване на достойнството на граждани.

В българската обществена памет членовете на БЗНС неведнъж са били жертви на репресии от съд и прокуратура, подчинени на чужди държавни интереси.

Несправедливо и жестоко, български демократи са били осъждани на смърт или хвърляни в затвори и лагери след присъди от комунистически прокурори и съд. Тези присъди са били издавани на последователите на Никола Петков, а той самият е политическа жертва на съветския прокурор – пряк ръководител на българските комунистически прокурори, Вишински.

Десетилетия по-късно и при все още живи репресирани, от БЗНС отново виждаме задействане на същите престъпни схеми, прилагани от висши магистрати.

 Ние от БЗНС освен на други скандали сме свидетели и на прогресивен натиск върху председателя ни, Николай Ненчев, който е подложен на преследване, маскирано като разследване според гореспоменатите методи на главния прокурор. Този натиск се пренесе и върху БЗНС. Бяхме подлагани на следене и шантаж от официални държавни служби.

Почтените български съдии и прокурори са задушавани и изтласквани от арогантната гвардия на Цацаров, активно подпомагана от долните медийни атаки на кафявите издания на Пеевски.

Дестабилизацията, недоверието и корупцията в съдебната система рефлектират и разлагат и другите държавни институции. Покварата в иначе обществено най-справедливата власт всява зараза в социалния и партийния живот. Нерегламентираните контакти между партийни кадри и главния прокурор, както и заплахи и натиск върху отделни формации нарушават фундаменталните демократични норми, които гарантират свободата и сигурността на нацията.

Предполагаемата колаборация между главния обвинител в държавата с олигарси и партийни водачи се изражда в стратегии за натиск и унищожение на другомислещи.

След като в битката си с главния прокурор съдия номер едно не получи подкрепа от президента и след като такава му беше отказана на парламентарно и изпълнително ниво, остава демократите сами да отвоюваме свободата и справедливостта.

БЗНС подкрепя всички смели сърца, които дръзват да се изправят срещу силата и безобразията на мафията в институциите, които е превзела.