БЗНС основан 1899г.

БЗНС призовава за категоричен отпор срещу строежа на Белене

Днес, когато политическата обстановка в държавата ни е все по-уязвима от удари срещу демокрацията и членството ни в НАТО и ЕС, БЗНС приема опита да се реанимира проекта Белене като изграждането на нова зависимост от интересите на Русия.

Дестабилизацията на отношенията ни като партньор на развитите и проспериращи държави се разраства в силна антиевропейска вълна. БЗНС вижда в този политически развой стратегия, целяща преориентирането ни отново в орбитата на влияние и власт на чужд, недемократичен политически режим – този на Путин. Изграждането на Белене е единствено знак за лоялност към политиката на Москва.

Ние винаги сме били срещу строежа на руския проект Белене. Това е доказано корупционно блато, без всякаква разумна икономическа прогноза. Единственото сигурно нещо ще са – комисионите от корупция и още по-тежка енергийна зависимост от Русия.

БЗНС е последователен в битката си за демократична и независима България. Ние виждане надигането на нова голяма опасност за държавата и обществото ни. Корумпирани политици ни тласкат извън пътя на обществения интерес и националните ни приоритети.

Обявяваме се за пореден път срещу строежа на Белене и призоваваме за подкрепа на цялата опозиционна демократична общност на 6 юни. Демокрацията и свободата са над интересите на олигарсите и политическите им слуги – НЕ на корупцията и зависимостта, произтичащи от проекта Белене!