БЗНС основан 1899г.

БЗНС продължава да бъде преследван за политическите си действия

Позиция на ПП на БЗНС и Главният редактор на в-к „Земеделско знаме“

Във връзка с новите преследвания на членове на Съюза сме длъжни да уведомим демократичната общественост и всички заинтересувани институции за опитите да бъдем сплашени от Главния прокурор.

След като преди месеци бяха разпитани от ДАНС Председателят на БЗНС и Главният редактор, миналата седмица Николай Ненчев беше извикан отново в Прокуратурата, а днес и Политическият секретар и Главен редактор – Цветанка Андреева.

Поредната атака срещу политиката ни е свързана с медийните изяви на Председателя и Главния редактор. Търсят ни отговорност за политическите тези и анализи, които предоставяме пред обществото. Знаем, че на Румен Радев и Сотир Цацаров нашите позиции няма как да се харесат. Обвиняваме и двамата в задкулисно и нечисто партньорство, което не просто атакува нашите права, но и засяга цялото общество и руши държавността.

Като припомняме, че първи поискахме оставката на главния прокурор, БЗНС обвиняваме Цацаров, че спазарява спокойното си бъдеще, като обслужва политическия комфорт на Румен Радев. Главният прокурор използва българската прокуратура за сплашване и репресии срещу политическите противници на Русия и Румен Радев.

Питаме, защо ДАНС и Главният прокурор не разпитаха Румен Радев, когато като шеф на ВВС тръбеше публично, че военната ни авиация е приземена и дори посочи конкретна дата, на която тя повече няма да функционира. Тези твърдения, оказали се неверни в последствие, опасно застрашиха националната сигурност на България. Когато Радев лъжеше публично, Цацаров и службите на КОЙ не се притесниха, че шефът на ВВС застрашава националната ни сигурност и отбранителните способности на държавата ни. Днес обаче същите те провеждат разследване срещу Николай Ненчев и Цветанка Андреева заради публичните им твърдения за броя на излитанията на нашите ВВС срещу руската авиация, която застраши българския национален суверенитет.

Недопустимо е да бъдем преследвани за убежденията и позициите си, дори не от руския, а от българския Главен прокурор. Заявяваме, че не изпитваме страх, и ще продължим да се държим като граждани на страна член на ЕС и НАТО, и ще продължим да се борим с мафията, окупирала държавните институции.

Убедени сме в каузата си и в това, че в България въпреки отдръпването на демокрацията има много свободомислещи и свободолюбиви хора във всички сфери и на всички нива.

Колкото повече ставаме ние – решените да се борим със задкулисието – толкова повече ще отслабва властта на корумпирания държавен елит.