БЗНС основан 1899г.

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев призова Борисов да разследва Нинова, Сидеров и президента Радев за връзки с Русия


Русия има значително влияние върху политиката, бизнеса и енергийния сектор на България, въпреки че страната ни е членка на ЕС и НАТО. Това се твърди в обширен доклад на американски конгресмени демократи, който предупреждава за растяща руска намеса из цяла Европа. Бившият министър на отбраната и настоящ председател на БЗНС алармира в студиото на КОД 11-13, че е застрашена националната сигурност на България.

„Докладът дава ясна констатация,че български партии са зависими, като се споменава няколко пъти името на Волен Сидеров. За това правителството не е стабилно, защото то е зависимо от Сидеров. Той притисна ГЕРБ до стената и крепи правителството. Аз се безпокоя защо няма държавна реакция, нито една институция не е излязла със становище, плаши ме безочието – в доклада пише, че националната сигурност е пробита и сме зависими икономически и политически от Русия“, заяви Ненчев.

Според бившия министър на отбраната премиерът Бойко Борисов трябва спешно да свика Съвета за сигурност и да бъдат взети мерки – да се разследват политическите партии и лица, които са споменати в доклада. „Това е национално предателство, когато си в управлението на страната и изпълняваш чужди нареждания“, каза Ненчев и допълни, че Корнелия Нинова, Волен Сидеров и Румен Радев трябва да бъдат разследвани за връзки с Русия.

„Българската армия е зависима на 90% от Русия. Ремонтирах самолетите в Полша, за да избегнем тези зависимости. Ако сега изпратят двигателите на МИГ-29 за ремонт в Русия, има голяма опасност никога да не ги получим обратно. Не може да извършваме съвместни мисии с Русия, ще ни бъдат наложени санкции от НАТО“, допълни Ненчев.