БЗНС основан 1899г.

Волен Сидеров е престъпник криещ се зад имунитет и продаващ интересите на България

Няма да позволим Атака да възражда сталинизъм в българските институции и управление.

БЗНС е готов да противодейства с всички законни средства срещу Сидеров, партията му и водената от тях пагубна за България политика.

Заявяваме пълната си решимост да действаме непримиримо с всички политически средства срещу наглостта на Волен Сидеров. Опитите му да подчини България на интересите на Кремъл унижава националното достойнство и устоите на Републиката ни.

Като наследници на български демократи дали жертви в комунистическите лагери на смъртта и затворите, категорично осъждаме политическата меркантилност на партия Атака. Най-новото политическо извращение идващо от Атака е призивът да се признае Сталин за държавник и главнокомандващ.

Златният пръст и организацията му отдавна са овладени от КОЙ и така прокарват интересите на мафията директно в изпълнителната и парламентарната власт. Волен Сидеров руши институциите предоставяйки ги на мафията, която директно е обвързана с режима на Путин.

От Белене до възраждането към култа към личността, Волен Сидеров е обида за българския народ. Неговите тежки лични и партийни зависимости минават границите на политическото и е редно да станат обект на същинска прокурорска проверка.

Твърдението му, че Сталин трябва да бъде реабилитиран, като държавник е нарушение на закона обявил комунистическия режим за престъпен. В този смисъл Волен Сидеров е престъпил закона и настояваме да не се крие зад парламентарния си имунитет.