БЗНС основан 1899г.

Заиграването на демократичните организации с Радев ще обезсмисли основния ни ценностен стремеж към ЕС и НАТО

Заиграването на демократичните организации с Радев и възможността за сътрудничество с него ще обезсмисли основния ни ценностен стремеж към ЕС и НАТО. Подобно сътрудничество ще бъде в подкрепа на евразийската инвазия на Путин.

От БЗНС с цялата си отговорност припомняме:

Радев е руски проект за българската политика. Неговото поведение винаги е било подчинено на интересите на Кремъл.

През 2016 г., облечен в генералска униформа, той заяви, че не приема решения на МС и НС

В Европа, вече като президент, Радев открито адвокатства на Путин и саботира заздравяването на позициите на НАТО в източния фланг. Неговото поведение не съответства на демократичните национални интереси на България.

Радев беше най-върлият противник на модернизацията със съюзническо оръжие. Противопостави се на санкциите срещу Русия, наложени й заради анексирането на Крим. Отявлен идеологически противник на европейската принадлежност на българите, той участва в умишлената хибридна подмяна на историята. Внушава идеята, че българският възрожденски модел не е европейски, а Русия и СССР представя като освободители на България. Никога не отдаде почит към жертвите на комунизма. Помним как остана безмълвен, докато руският патриарх го назидаваше в Българското президентство.

Разкритията около екипа на Радев компрометират ролята му на държавен глава и правото му да действа като коректив на властта. Това, че сред съветниците му има хора от бившата ДС, а вицепрезидентът е емблематично лице за БСП, още веднъж потвърждава, че Радев е политически проект, инженерстван в руските „лаборатории“ на Решетников, а външнополитическият му образ се свързва преди всичко с дебата дали да присъства на Червения площад.

Търговията с влияние, която се върти в Президентството, обслужва всеизвестни конкретни икономически и олигархични кръгове. Оздравяване и промяна обаче не могат да се случат, ако политиката е насочена единствено към смяната на едни олигарси с други.

Българските демократи не могат и не бива да паднат на колене пред президента, обслужващ интересите на бившата БКП!