БЗНС основан 1899г.

За демократите от ДБ властта не си струва политическата цена, която ще платят!

До вчера се наричахте демократи и десни, но очевидно от утре ще се окажете в левия съюз между ченгетата на ДС от бившата БКП и хибридните им производни от Радев. Това ли е промяната, към която се стремите и която наричате „наша“? Промяна, извършвана под егидата на левия президент и под прякото командване на неговия политически проект? Промяна, осъществявана от бившите милиционери, от агенти на ДС, от червени олигарси и от целия този посткомунистически елит, който доведе държавата ни до фалит и я тласна далеч от евроатлантическото й развитие? Как е възможно да сте склонни да сътрудничите с партньори от висшия червен антураж, който правителството на Иван Костов се опитваше с всички сили да отстрани завинаги? Защо точно вие днес помагате да бъдат възкресени тези, срещу които се борехме и срещу които излизахме да протестираме?

България е изправена пред тежки кризи за решаване, но в основата на властта, която виждаме да се оформя, ще стоят стари и провалени персонажи, а редом с тях застават и нови лица, с недоказани личностни качества и идеи, но зависими и командвани от червените стратези. Излезте от политическата си кома и поемете отговорността пред демократична България, пред обществото, което в преобладаващата си част вече е с ясна европейска идентичност.

Демократите трябва да са срещу тези сили, а не да изпадат в подчинена зависимост от тях. Никакъв министерски пост не струва такава предателска цена. Спомнете си кои сме и какви ценности отстояваме вече повече от 30 години и не легитимирайте нова червена власт, замаскирана като промяна. Не може и не бива да забравяме „сполуката“, която ни донесе управлението на БСП и срещу която възстанахме като демократи. Не забравяйте за лидера на Обединената демократична опозиция и БЗНС Никола Петков, когато през септември 1944 г. подаде ръка на българските комунисти в много по-трудни за България времена, а те му взеха главата! Затова не се превръщайте в съучастници на тяхната нова „промяна“! Не повтаряйте грешките от близката ни история, защото политическата цена, която ще трябва да се плати ще бъде много висока! И то не само от вас и вашите партии, а от цяла България! 

Защо в последния момент решихте да гласувате против човека, недвусмислено заявил готовността си да се бори срещу Цацаров и Гешев – Лозан Панов, за да подкрепите левия кандидат за президент? Защо останахте глухи за прокремълския лобизъм на Радев и не се възмутихте, че той неприкрито и публично одобри руската окупация на Крим. Защо се съюзихте се с Радев и с БСП в проекта им за нова власт? Не разбирате ли, че вашите нови „партньори“ вече ви предадоха? На изборите Радев успя да изсмуче електората ви и да подмени идеологическия ви образ, а сега неговите протежета се опитват да ви обезличат политически и да се възползват от депутатските ви гласове за целите на новия им властови поход към цялото управление в държавата.

Върнете си политическата биография на демократи, защото все още можете да го направите – утре ще бъде късно! И нека всички демократи заедно да отстояват правото на България да бъде свободна и независима страна – да се избави от Кремъл и агентурата на ДС, от бившите червени и от техните модерни наследници!

ПП на БЗНС