БЗНС основан 1899г.

За силата на разума и слабостите на емоциите!

БЗНС счита решението на Общинския съвет в Стара Загора, инициирано от Атака, ВМРО и Националния фронт за спасение на България, да преименува 838 местности, които сега носели „турско-арабски“ имена, за крайно недалновидно, разделящо българската нация и опасно за националната сигурност. Нима министъра на отбраната и лидер на ВМРО не знае, че на безброй български военни паметници стоят „турско-арабските“ имена на наши сънародници, загинали за България?

Нима забравихме щетите нанесени от престъпното безумие наречено „Възродителен процес“?

Нима забравихме, че в преизподнята на лагерите на престъпния комунистически режим, българи и турци, християни и мюсюлмани деляха не само трохите от черния хляб, но и мечтата България да е за всички!

Не помним ли всички, че само мъдростта на нашия народ, на нашите християни и мюсюлмани, ни предпази от кървави разправи, каквито видяхме в други балкански страни!

Решението на общинския съвет в Стара Загора може да отвори незараснали рани! Призоваваме Общинския съвет в Стара Загора да преосмисли решението си и всички демократични политически сили да го осъдят!