БЗНС основан 1899г.

Какъвто министърът – такъв и генералът!

Вчера ген. Николай Русев – командир на авиобаза „Граф Игнатиево“, за пореден път показа как проруското генералско лоби на кръга Радев-Янев иска да завлече България в орбитата на Путин.

Изключително тревожно е как пред очите ни работят за откъсването на България от евроатлантическия съюз! Когато целият свободен свят е в отпор пред агресията на Русия към Украйна и откритите й претенции за установяване на нейни зони на влияние над източна Европа. Когато бъдещето на България е под заплаха да бъде отклонена от евроатлантическия си път и върната във властовата територия на Русия от времето на Студената война. В такъв момент ясно виждаме проруските лобисти на Путин в България. У нас хибридните генерали, привидно с натовска принадлежност, яростно обслужват интересите на диктатурата в Кремъл.

След публичното произнасяне на Румен Радев, че Крим е руски видяхме министърът на отбраната и бивш служебен премиер на Радев, който открито защити и постигна искането на Русия на българска територия да няма съюзнически сили, и дори си позволи да поздрави антинатовския протест. Вчера станахме свидетели на поредното предателско и арогантно поведение на генерал от лобито на Радев: бригадния генерал Н. Русев – командир на авиобаза „Граф Игнатиево“. Той безпардонно се прояви като служител на Кремъл, но не и като пазител на българския национален интерес!

В скандално интервю по bTV генерал Русев открито се обяви за един от кремълските лобисти на Радев, които бавиха, прекратяваха и саботираха придобиването на нов боен самолет, с единствената цел да обслужат руския интерес да нямаме синхрон със съседите си в изграждането на силен източен фланг на НАТО.

Тези слуги на руския военнопромишлен комплекс и днес защитават скъпото и безсмислено поддържане на старите самолети МиГ. Скъпото и неефективно удължаване на живота на тези самолети осигурява милиони за руския военнопромишлен комплекс и поставя в зависимост НАТО-вска България от Русия на Путин!

Ген. Русев вчера патетично защити МиГ-овете и критикува политиците, избрали F-16. Самият той, в хибридния си образ на натовски генерал, очевидно за да се хареса пред партньорите преди няколко години, развива следната теза: „Използването на МиГ-29 до края на техния жизнен цикъл е възможно решение, но същевременно то е крайно скъпо решение и съотношението разходи към ефективност е тотално неприемливо от финансова гледна точка. Такова решение би обрекло българската бойна авиация на изчезване.“

Довчерашният атлантик ген. Русев толкова се увлече в телевизионната си изява и в хибридната си пропутинска реторика, че с кремълски плам постави България пред избора – Изток или Запад. Генерал Русев арогантно пренебрегна факта, че България е направила своя избор за принадлежност към свободния демократичен свят! Увлечен в разсъжденията си, той забрави, че българската армия е част от НАТО и защитава свободна и независима България, въпреки претенциите на Путин към суверенния ни избор. Ген. Русев забрави, че България е демократична държава, в която националният интерес се определя от суверенните институции – парламент и правителство, а не от генерали с проруски виждания. Колкото и да се дразни генерал Русев, трябва ясно да осъзнае, че България е правова държава с установена демократична политическа система, а не се управлява от хибридна военна хунта!

Очевидно генералите на Радев не харесват управлението на министри и оспорват тяхната легитимност, като налагат своите виждания, свързани с обвързването на България с новия световен ред, който Путин желае да наложи.

ПП на БЗНС