БЗНС основан 1899г.

Назначаването на компрометирания Бойко Коцев е награда за ролята му в случая Скрипал

БЗНС

БЗНС изразява публично възмущение от решението на правителството да избере Бойко Коцев за член на УС на Международната банка за икономическо сътрудничество. С този си акт, правителството праща в Москва близък и лоялен човек към бившите служби на комунистическия режим.

БЗНС пита, дали в назначението на Бойко Коцев – син на отговорния за  убийството на Георги Марков шеф на външно разузнаване –  трябва да виждаме продължението на лоялната линия към режима на Путин? След международното излагане на България с подкрепата за Ирина Бокова – друг тежък номенклатурен кадър на бившия тоталитарен режим, след отказа на България да се солидаризира напълно със свободните държави от демократичния свят по случая Скрипал, днес отново ставаме свидетели на издигането на прокомунистическа и компрометирана фигура, подкрепена от правителството.

БЗНС отчита тези факти, като ярки политически знаци във външната политика водена от правителството ни, като отказ от евроатлантическа принадлежност и все по-засилваща се лоялност към режима в Кремъл.