БЗНС основан 1899г.

Настояваме докладът от извършените проверки на обществени поръчки в министерство на отбраната да стане незабавно публичен

Днес председателят на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев заедно с политическото представителство на БЗНС дадоха пресконференция и отговориха на журналистически въпроси във връзка с изнесената информация от вицепремиера и министър на отбраната Стефан Янев.

„Изненадан съм от бързината, с която са успели да проверят повече от сто обществени поръчки. Това изявление създава усещане в обществото за нередности, нещо, което не отговаря по никакъв начин на истината. Заставам зад всяка своя дума и инициатива и давам положителна оценка на хората, които работят в системата“, заяви Николай Ненчев.

„Притеснява ме факта, че за редици инициативи на Алианса, научаваме директно от генералния секретар, вместо от министъра на отбраната на България. Не съм чул нито дума по отношение на предното разполагане и присъствието на НАТО в Черно море. Не разбрах с какъв мандат г-н Янев е днес в Брюксел“, добави той.

БЗНС изразява своето възмущение от участието на служебния вицепремиер и министър на отбраната в манипулиране на общественото мнение в интерес на една определена политическа сила. С тези си действия министър Янев дискредитира цялото служебно правителство и президентската институция, тъй като тъкмо той отговаря за организирането и провеждането на честни и прозрачни избори на 26 март.