БЗНС основан 1899г.

Отговор на лъжите излъчени по Канал 3

Не за първи път безскрупулни лъжи се тиражират в общественото пространство единствено с пропагандна цел.

Очевидно, това е възложено от задкулисието „разследване“, целящо уронване престижа на БЗНС и на лидера му. Но най-опасното е, че компрометирани лица на прехода – провалени политици, платени клеветници, журналисти с агентурно минало и обикновени ДС доносници на хранилка, са използвани за мръсни политически поръчки.

БЗНС знае защо е разработена и приложена тази атака:

1. Защото Ненчев разби корупционни схеми;

2. Защото Ненчев след 25 години на „балансирано” безвремие наложи ясна посока на българската евроатлантическа ориентация;

3. Защото Ненчев предаде на държавната комисия досиетата на военното българско разузнаване;

4. Защото Ненчев публично изобличи агресивната политика на Кремъл към България;

5. Защото Ненчев скъса геостратегическите отбранителни обвързаности на Путинова Русия, запазени в армията ни от времето на Варшавския договор;

6. Ощети приходите на руската компания РСК МиГ и лиши българските комисионери от рубладжийските им рушвети.

Убедени сме, че висшата роля да медиите е да информират и да бъдат коректив на властта, а не угоднически да обслужват мафия и продажни институции.

Задкулисието си има медии и те вече са известни на активните български граждани. Проблемът е, че в широк мащаб те служат за пропаганда, като разпространяват лъжи.

БЗНС заявява:

Лъжа е, че имотите на дарителя Скачков са продадени. Напротив, те бяха изтръгнати от

корумпираните лапи на „бизнесмени” и политици, обслужващи задкулисието на прехода и личното си богатеене.

Лъжа е, че смяната на лидерството в БЗНС е станало чрез преврат. Георги Пинчев беше станал омразен на членовете на БЗНС с това, че съсипа Съюза и се опита да го направи част от проекта на Яне Янев. Всички ветерани-николапетковисти изразиха тогава съмнение за принадлежността на Георги Пинчев към комунистическите тайни служби на ДС.

Лъжа е, че кадровите назначения на Ненчев са „леки жени“. Целият екип на Николай Ненчев в политическия му кабинет като министър беше от силни и достойни хора, без зависимости от мафия, готови да проведат родолюбива политика в името на силна и свободна България.

БЗНС застава категорично зад председателя на Съюза и възприема всяка поръчкова медийна лъжа като обида срещу членовете си и срещу 117 годишния БЗНС.

В отговор на всички фалшификации и пропагандни лъжи публикуваме сигнала на г-н Атанас Железчев, почетен член на УС на БЗНС.

 

ДО

Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ – ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 43-ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ – МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА НА ПП „ГЕРБ“

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА „БСП-ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК“

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА ПП „ДПС“

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА НА „ВМРО“

АГЕНЦИЯ „БГНЕС“ И ДРУГИ МЕДИИ

 

СТАНОВИЩЕ

ОТ

АТАНАС ЖЕЛЕЗЧЕВ – СОФИЯ, УЛ. НАЙДЕН ГЕРОВ, №6, ЕТ.2, ОФИС 3

ПО

ПРЕПИСКА ОБРАЗУВАНА ПО „СИГНАЛ ОТ ЕМИЛ ГЕНОВ ВАСИЛЕВ“

 

Уважаеми Госпожи и Господа,
Древните гърци са имали поговорка, която гласи: „Клевети! Клевети! И все нещо ще остане от клеветата!“
Тази тактика сега я наричат „ХИБРИДНА ВОЙНА“.

Откакто Николай Ненчев беше избран за Министър на отбраната започнаха атаки против него под различни предлози, но с единствената цел – да бъде опозорен пред наивната част от обществото.

Във в. „Преса“ / вече „О Бозе почивший“ / започна публикуване на поредица от статии, в които се твърдеше, че Ненчев щял да извърши национално предателство като предаде на Комисията по досиетата на книжен носител досиетата на Военното разузнаване, т.е. като изпълни разпоредби от закона, гласуван от правителството на Сергей Станишев.

Аз реших да се възползвам от „свободата на печата“ и предложих на редакцията на същия вестник / докато беше „жив“ / моето становище по тези въпроси.

Устно ми беше казано, че линията на вестника е друга, поради което няма да бъде публикуван материала ми.
Все пак той беше публикуван: от Агенция БГНЕС и вестник „Земеделско знаме“.
Тези атаки против Ненчев не дадоха никакъв резултат.
В същият вестник / ДОКАТО БЕШЕ „ЖИВ“/ след известно време / случайно или поискано със същата цел – злепоставянето на Н.Ненчев / се появи интервю от Анастасия Мозер, в което също имаше атаки против него. Едва ли някой е обърнал внимание на нейното интервю против Ненчев.

Последваха нови хули и клевети, началото на които беше положено с горепосочения пасквил, изпратен до Вас, до Председателя на Народното събрание, Министър-председателя и всички парламентарни групи и медии.
В него се твърди, че Н. Ненчев е продал имот на Георги Скачков във Варна, който бил държавен и на „БЗНС Мозер“.
Въпреки, че този пасквил фактически и юридически Е АНОНИМЕН, на основание на него беше образувана прокурорска преписка, ПО КОЯТО БЯХ РАЗПИТВАН И АЗ.

Каква е истината?

С Георги Скачков се запознах през 1962 г. в затворническата каменна кариера край с. Калояновец, Старозагорско, където изтърпявахме присъди по глава „Престъпления против народната власт“ от действащия тогава Наказателния кодекс.

След разместванията и изместванията по върха на комунистическата номенклатура, настъпили след 10.11.1989г. и след възстановяване на БЗНС-Никола Петков, Г. Скачков и аз бяхме членове на същия. Той се разболя и се наложи да влезе на лечение в болница. Преди постъпване в болницата, той ми предаде куфарче с документите му за собственост върху притежаваните от него недвижими ИМОТИ и САМОРЪЧНО 3АВЕЩАНИЕ.

Той почина на операционната маса на 13 април 1996 г., тленните му останки бяха кремирани и погребани в имота му в гр. Варна, местност „Траката“ /“Ваялар“/*.

Преди това / подстрекавани от врагове на БЗНС или от болни лидерски амбиции / доста хора регистрираха различни земеделски формации с името на БЗНС с различни добавки пред или след тези свещени за всеки истински земеделец букви.

И за да не стане недоразумение или умишлено някои фалшиви земеделци да претендират за имотите по завещанието, в завещанието след четирите букви той е добавил с тире името на тогавашния главен секретар МОЗЕР – и в завещанието е записано „ БЗНС-МОЗЕР“, т.е. БЗНС с главен секретар Мозер, която длъжност тя е заемаше по време на съставяне на завещанието.

Това е стара традиция в земеделските среди: напр. когато истинските земеделци начело с Никола Петков, които с помощта на „Народната“ милиция бяха насилствено отстранени от земеделските имоти на ул. Врабча, №1 в гр. София и в страната , притежавани и преди 9.09.1944 г. и отнето името на Съюза и ги даде на прокомунистическата група на Александър Оббов и Георги Трайков, Никола Петков регистрира своите привърженици като „БЗНС/о/“.

За разграничение от прокомунистическата партия на Александър Оббов и Георги Трайков и устно и писмено партията на истинските земеделци се казваше и пишеше „БЗНС-Никола Петков“, т.е политическа партия БЗНС с главен секретар Никола Петков.

Както посочих по-горе Георги Скачков почина на 13 април 1996г.
Аз обявих завещанието в Нотариалната служба в София.

А. Мозер беше отстранена от тази длъжност след смъртта на Г. Скачков – на 24 август 1996 г. КОГАТО БЕШЕ В САЩ /както Никита Хрушчов, когато беше на почивка в Сочи / и на нейно място беше избран Георги Пинчев.

А. Мозер и нейното обкръжение / предимно бивши членове на БЗНС- Ал. Оббов-Георги Трайков- Петър Танчев / регистрира на политическа партия „БЗНС-Народен съюз“ с главен секретар Мозер – 1997 г.

Междувременно по предложение на Георги Пинчев аз бях изключен от БЗНС, защото не одобрих начина по който Мозер беше отстранена от длъжността главен секретар и не поддържах връзки с хората от двете политически партии.

Хора от нейното обкръжение / предимно със силно развит бизнеснюх / се възползваха от бездействието на Георги Пинчев да упражни правата по завещанието и са снабдили своята партия с нотариален акт №96, том XIV, н.д. N920832/2000 г. за имота на Георги Скачков в кв. Симеоново като са се позовали на завещанието и са представили копие от обявеното от мен в Нотариалната служба-София такова.

Нотариус Светлана Миленкова е признала на политическа партия „БЗНС-Народен съюз“ правото на собственост по завещанието, въпреки, че тя е регистрирана през 1997 г. т.е. ЕДНА година след откриване на наследството или с други думи казано признато е правото на собственост по завещание на юридическо лице, което НЕ Е съществувало към момента на откриване на наследството и не е посочено в завещанието.

И веднага имотът е продаден юридическо лице.

Като имах пред вид предаността на Георги Скачков към земеделските идеи и колко държеше да бъде създадена фондация „Селска чест“ държах да бъде изпълнена волята му и следях за съдбата на имотите му и за изпълнение на завещанието му, независимо от отношението ми с Георги Пинчев и тогавашното ръководство на БЗНС.

Когато открих, че обкръжението на Мозер е снабдило незаконно партията й с нотариален акт за имота в кв. Симеоново подадох в Районна прокуратура Сигнал вх. 32276/04.08.2004 г. с приложени всички документи и до г-н Борис Велчев – главен прокурор с вх. № 18480/ 4.12. 2006 г.

За съжаление преписката приключи с Постановление от 01.10.2004 г. за прекратяване на преписката.

За да защитя интересите на БЗНС и волята на Георги Скачков поисках от Г.Пинчев пълномощно и образувах гражданско дело в СРС.

Същото завърши с решение № 207/25.11.2016 г.. по касационно гражданско дело 157/2014 г. на ВКС, 1 г.о., с което на БЗНС е признато правото на собственост на основание завещанието върху процесния недвижим имот, т.е. че БЗНС е собственик по завещание на имотите на Г. Скачков.

С това решение са опровергани всички клевети по адрес на Николай Ненчев, че като главен секретар на БЗНС е извършил престъпление и е продал държавни имоти или имоти на партията на Мозер.

С оглед на изложеното и след цялостна преценка на представените от мен и събрани в прокурорската преписка доказателства моля да разпоредите :

 1. Прокурорът, разпоредил образуване на прокурорската преписка против Николай Ненчев – председател на БЗНС ПО АНОНИМЕН СИГНАЛ допуснал ли е нарушение на закона!
 2. Допуснали ли са нарушение на материалния закон и процесуалните разпоредби длъжностните лица, които са извършили проверката по пр.пр. №32276 /2004 г. по описа на СРП.
 3. Да бъдат продължени процесуалните действия против:
   1. Лицата, които са движили процедурата по снабдяване на пп „БЗНС-Народен съюз“ с нотариален акт са собственост № 96, т. XIV, н.д. 20832/2000 г. и продажбата на имота, извършена с вх.№30881, акт №111, том LLVI, дело №23754/2001 г.
   2. нотариус Светлана Миленкова, №050 по регистъра на Нотариалната камара за съставения нотариален акт №96, том XIV, н.д. №20832/2000 г. на СВ-София, с който признава за собственик по завещание на юридическо лице, което е регистрирано като такова ЕДНА година след откриване на наследството в полза на друго юридическо лице.
 4. Да бъде извършена оценка на поведението на служителите, които са правили проучване на прокурорската преписка и на прокурора, за да се установи дали от некомпетентност или по други съображения са отказали да образуват наказателно производство по същата преписка.
 5. Да искате компетентният орган да се произнесе лицата, които са извършили проверката и прокурора имат ли качества да заемат длъжностите, които са заемали като не са изпълнили служебните си задължения компетентно и добросъвестно.
 6. Защо НЕ Е връчено на Н. Ненчев Постановление за резултата по преписката, образувана по АНОНИМНИЯ СИГНАЛ, по която и АЗ БЯХ РАЗПИТВАН.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ: 1/ Завещание – копие; 2/ Протокол за обявяване на Саморъчно завещание – копие; 3/ Нотариален акт №96/2000 г. на СВ- София – копие; 4/ Нотариален акт №111 /2001 г. на СВ-София- копие; 5/ Решение № 207/2016 г. по гр.д. №4157/2014 г.на ВКС, I г.о. – копие.