БЗНС основан 1899г.

Приемаме атаката срещу ратификацията на истанбулската конвенция като атака срещу Свободата на българския народ и избора му на европейски път на развитие

БЗНС

Всяка проява на невежество и подигравка с насилието над жени и дискриминацията по пол и социална роля е гавра с жените -половината от българския народ.

Като осъждаме опитите да бъдат атакувани човешки права и уронен престижът на жените категорично заявяваме, че подкрепяме ратификацията на Истанбулската конвенция.

БЗНС заявява: БСП и националистите посягат на свободата и човешките ни права. Съзнателно превръщат България в руски троянски кон в ЕС.

Българският народ е свободен и достоен. Гражданите ни заслужават гарантирани права, а не да бъдат подложени отново на прокремълска пропаганда, чиято цел е създаване на мощна антиевропейска вълна и обслужва връщането на БСП на власт. В атаката на антиевропейската кампания се включиха и псевдо-националистите, получаващи задачите си от Кремъл. Относно позицията на БПЦ припомняме, че във висшия клир преобладават бивши агенти на ДС от времето когато последната беше на подчинение от Москва. Вместо да пазят огъня на българската идентичност тези духовници се превръщат в проводник на враждебни за България имперски интереси.

Опитите да бъде опорочена конвенцията и присъединяването на България към света на върховенството на правото е преди всичко атака срещу демокрацията и просперитета на българското общество. Общество, което сме убедени, че се нуждае от силни институции, които да гарантират правата, свободите и щастието на индивидите.

Когато бившите комунисти и агенти на ДС посягат на свободата ни, БЗНС се чувства призван да разобличи поредният им план да ни откъснат от демократичния свят и да ни тласнат в тясна зависимост от авторитарна Русия.

Насилието над жени е не просто морално укоримо, то трябва да бъде преследвано от закона и санкциите срещу него да са гарантирани!