БЗНС основан 1899г.

Призоваваме да не се участва в режисирани протести, обслужващи антибългарски олигархични интереси

 Провокирани сме от засиления политически сценарии, който се разиграва пред българското общество. Предупреждаваме, че в този сценарии прозира интересът на засегнати олигарси, които са овладели част от службите на държавата и имат ресурса да влияят, включително и в системите на националната сигурност. Изкуствената организация на площадни недоволства и гръмогласен опозиционен тон са в пълен противовес на реалната обществена ситуация за овладяването и справянето с кризата, предизвикана от Ковид-19. Залагайки на страховете пред икономическите последици, дирижирани от задкулисието се провокират всякакви обществени напрежения

Поредният провалил се медиен образ публично призна, че се слага началото на каскадни протести.

Ние питаме – Кой слага това начало, защото:

– Това изглежда е предварителна стратегия, нямаща общо с реални социални искания.

 – Наблюдаваме скрита координация между опозиционните субекти и Президента.

– Виждаме изпълнението на обща цел на протестните звена.

 БЗНС съзира опит да се извади държавата от европейската общност и да се потопи в друга идеологическа и икономическа реалност. Свидетели сме, как пандемията се използва за хибридна война срещу ЕС и демократичната цивилизация като цяло. Знаем, че доктрината на Путин включва възвръщане на влиянието на Кремъл в Източна Европа и от там разбиване на Съюза между европейските държави, с цел интервенция в европейските дела. Сходно поведение към ЕС има и Китай.

За Русия най-важното сега е да превземе вътрешната политика на уязвимите балкански държави и най-вече България. Сега ние сме центъра на стратегията на Путин. Нескриваната цел е управлението в държавата ни да бъде осъществявано под контрола на интересите на режима на Путин.

В историята си неведнъж сме изживявали подобни периоди и те никога не са носили нищо добро за България. След пробива на кремълските стратези в България, разработили и наложили хибридния образ на Радев и завладели президентската институция, сега продължението е следващата цел – бъдещия парламент. Но този път реакцията на демократичната общност трябва да е навременна и да спаси националния суверенитет и интерес.

Режисираните каскадни бунтове започнаха с нелепия опит за социално напрежение, създадено от проруски организации. Каскадата продължава с яростни обявения от провъзгласяващата се за „защитник на социално недоволните“, която планира за 23 май седящ протест. След като самата тя беше разработена и подкрепена по подобие на Радев и влезе като „граждански“ кандидат в местните избори, сега ще бъде използвана за острие на антиевропейската политика в България.

БЗНС, като убедени демократи и атлантици апелираме към българските граждани да не се поддават и да осъзнаят хибридната стратегия на новите-стари „бунтари“. Тя цели единствено възвръщане на руския тотален контрол над българската политика и превръщането на българската икономика в зона за проникване на кремълската политика и китайския икономически интерес.

Само с единен и силен евроатлантически съюз можем да защитим свободното европейско бъдеще на България.