БЗНС основан 1899г.

С призива си за единение, Радев прави опит да спаси единствено БСП от разцепление и другарката Нинова от изгонване

Как ще единява нацията с бивши ДС агенти, работейки срещу националната памет на българите?

С жалкия си рекламен ход на датата от войнишкото възстание, Радев скрепи единството в партията, която го издигна за президент.

Очевидно призивът му сплаши опонентите на Корнелия Нинова вътре в БСП и на вчерашния им форум тя спаси лидерството си. Централата на БСП осъмна с разлепени листовки срещу Нинова, но опонентите й подвиха опашки след изявлението на Радев, който беше номиниран за президент от БСП благодарение на настоящата лидерка.

Стратегията в ляво, дирижирана от Кремъл, включва нов проект около Румен Радев, който да партнира в бъдеще на БСП, с цел овладяване на властта в държавата. Така начертаният път не включва разкол в редиците на БСП и Радев се погрижи да го потуши. Политическото движение, което той се подготвя да оглави през октомври по уж спонтанния призив на бивши агенти от ДС за единение е поредната му злоупотреба с дадената му публична власт. Президентът не е избран за да обслужва партията, която го е издигнала, а още по-малко личните си политически амбиции.

За да единява нацията Радев трябва да осъди преди всичко кървавата политика и наложения тоталитарен режим от партията, която го направи президент.

БЗНС припомня на Радев, че българската нация носи демократично самосъзнание и чувство за национален суверенитет. Ние не се кланяме пред Кремъл и пазим свободата и независимостта на държавата си!

За да помири политическата си съвест Радев първо трябва да се поклони пред жертвите на комунизма и да признае съпротивата на тези демократи. Къде беше той, когато отдавахме почит към жертвите на режима, въведен от БКП, избил елита на нацията без съд и присъда и окупирал държавата по поръчение на СССР? Къде беше, когато се отбелязваше годишнината от екзекуцията на Никола Петков и разтурянето на демократичната опозиция от същата партия, която го издигна за президент?

Днес на България е нужно национално единство, а не единение на Радев с БСП в политически проект с компрометирани фигури от силовите структури на комунистическия режим!