БЗНС основан 1899г.

Това дело беше политическа репресия, извършена от Цацаров в интерес на задкулисието

ВКС потвърди решението на Военно-апелативния съд за оправдаване на бившия министър на отбраната Николай Ненчев

Това обвинение беше наказателна акция за опитите на Ненчев като министър на отбраната да се противопостави на порочните практики на прехода, свързвани с корупция и източване на държавата, както и да води твърда пронатовска политика.

Целите на Ненчев като демократ и атлантик влезнаха в разрез с геостратегическия слугинаж и корупционното източване на държавата от представители на „елита“ с покровителството на институциите.

С действията си на министър, Ненчев предотвратен опит да бъде ликвидирано 50 годишното държавно дружество „Интенданско обслужване“ ЕАД, за да бъде приватизирано на безценица от Пеевски.

В своя мандат Ненчев предотврати порочната практика „частна фирма да печели поръчката и впоследствие да възлага изпълнението й на „Интенданско обслужване“ – класическа корупционна схема, практикувана в прехода.

БЗНС: Ненчев получи удар от черпещия от опита на руския прокурор Чайка. Цацаров отправи обвинения на лидера на БЗНС с единствената задача да го смаже за публично назидание на всеки дръзнал да се опълчи на мафията.

Съдебният тормоз и опитите да бъде дискредитирана политиката на Ненчев като министър обслужват задкулисието срещу демокрацията. Натискът и репресията се оказаха основните инструменти на главния прокурор. Истината и справедливостта не бяха в основата на обвиненията. Този факт безапелационна се доказа от трите оправдателни присъди на всички възможни инстанции.

БЗНС пита: Как си позволява главният прокурор да принизява институцията, която представлява, като я превръща в политическа бухалка?

БЗНС пита обвинител № 1: Чии интереси бяха обслужени и какво се целеше с натиска над Ненчев? Пленена ли е институцията на Главния прокурор от чужди интереси?

Днес, БЗНС обвинява Цацаров в оказан психически тормоз, пилеене на публични средства, вероятно следене и подслушване.

Няма да позволим да превръщате институциите в слуги на мафията, а службите в политически полиции. Знаем, че има много смели и почтени съдии и прокурори и вярваме в справедливостта и възмездието!

БЗНС е убеден, че и по знаковото, проруско обвинение за МИГ-овете, Ненчев ще бъде заслужено оправдан!