БЗНС основан 1899г.

Цацаров добре си е научил уроците от прокурорите на Путин и Ердоган, но ние служим единствено на България

БЗНС категорично застава зад лидера си Николай Ненчев и приема репресивната атака срещу него, като атака срещу БЗНС и всеки всеки един от членовете му.

Категорично обявяваме пред българското общество, че делото за МИГовете е акт на политическа репресия. По това дело страни са българският национален интерес и независимост срещу раболепен слугинаж на Кремъл за разправа с евроатлантическата принадлежност на държавата ни.

От БЗНС винаги сме изказвали възмущение от обмяната на опит на българската прокуратура с тази на Путин и Ердоган. Съвсем на скоро научихме с недоумение, че Цацаров е на посещение в Турция за споделяне на опит, а совалките на Чайка са отдавна известни. Днес разбрахме какъв пример е придобила прокуратурата ни в механизмите за политически репресии. На практика обвинението беше разширено и пренаписано в рамките на настоящия процес без знанието на Съда. Недопустима престъпна практика на прокурорите, обслужваща единствено проточването на делото във времето и смисловото размиване на обвинението.

БЗНС приема съдебният тормоз над председателя Николай Ненчев, като опит да бъдат омаломощавани и обезсърчавани демократичните лидери в битките им срещу мафията превзела държавата ни.

В развоя на делото виждаме и задкулисната намеса на президента Радев и приближеният му кръг – като главни консултанти на обвинението. Червените генерали тепърва ще пишат отново „експертизи“ и ще насочват съда.

БЗНС ясно декларира, че този пореден процесуален трик на Цацаров и приятелите му от нерегламентираните му скандални срещи кара Съюза ни да бъде още по-твърд в каузата си да водим политическата битка за спасението на България. Така както атаките на комунистите – слуги на СССР през 1946г. не са атака само срещу лидера Никола Петков, а целят унищожението на демократичния БЗНС и последвалата му забрана. Така приемаме и стратегическите удари на Цацаров срещу БЗНС днес.

В този контекст целим ефективната власт в държавните институции и призоваваме всички демократи към общи политически действия.

БЗНС