БЗНС основан 1899г.

Стефан Янев опозори българското членство в НАТО и поставя в риск националната сигурност на България!

Оставката му би била единствената гаранция, че България ще продължи да бъде част от демократичния свят.

След серията откровени антинатовски изказвания и инициативи на министъра на отбраната, свързани с провокираната от Русия тежка конфронтация с НАТО, вчера Стефан Янев за пореден път затвърди факта, че действията му са насочени към извеждане на България от военните структури на Алианса и че е готов да обслужи руските ултиматоми за връщане на НАТО в границите му от 1997г. Поемайки ангажимент да не допусне съюзнически войски да засилят отбранителните способности на държавата ни предвид евентуална военна експанзия на Русия в Украйна, Янев фактически изпълни исканията на Лавров да се премахне съюзническото присъствие на територията на България и Румъния. Очевидно е, че Янев спазва волята на външния министър на Путин, а не оповестената от генералния секретар на НАТО стратегия за засилване на източния фланг, от който България е част.

Подчинявайки се на господарите си от Кремъл, Янев не просто подрива авторитета и членството на страната ни в Атлантическия съюз, но и косвено предава суверенитета ни. Под пропагандното мото, че сами ще организираме отбраната си, като същевременно признава пропуските в българската армия, Янев изкарва неофициално, но публично държавата ни от НАТО. Двуличното поведение на министъра на отбраната спрямо демократичния свят и ценности не остава незабелязано от съюзниците ни. България за пореден път се представя като руския пробив в пределите на НАТО и на ЕС. Янев следва линията на шефа си Румен Радев. Не сме забравили как преди години Радев в качеството си на генерал бойкотира охраната на българското въздушно пространство да се изпълнява съвместно със съюзни сили от НАТО и лобира за Кремъл и руския военно-промишлен комплекс. Днес в лицето на Янев той продължава пропутинската линия за бунт на България срещу Алианса и за излизането ни от него. Такава политика вреди на националния интерес и е предателство спрямо волята и борбата на българския народ да бъде част от демократичния свят. С действията си Янев цели превръщането на България в територия, угодна за външнополитическите цели на Русия, за която родината ни е удобен и защитен буфер на федерацията на Путин, а не суверенна държава.

Отдавна предупреждавахме, че Радев и неговите президентски генерали играят ролята на (хибридни) атлантици само в предизборните кампании, а след като спечелят властта, те се превръщат в яростни лобисти на Кремъл. Неутралитетът под формата на недопускане на съюзническа помощ на българска територия е национално предателство спрямо суверенна България. Управляващите говорят само за напрежението между НАТО и Русия, но не признават, че агресорът е Путин. Предлагат деескалация на конфликта, но правят всичко възможно да отслабят силите ни пред врага. Те застават на страната на външнополитическите цели на Путин да изгради евразийски съюз. НАТО и ЕС могат и без България, но за нас да допуснем управленци като Янев да се опитват да ни отклонят от избрания преди десетилетия път, означава да се върнем в орбитата на големия брат, където свободата и независимостта на страната ни са подчинени на кремълската диктатура.

Гаранция, че правителството няма да позволи да тръгнем в тази посока, ще бъде незабавната оставка на Стефан Янев!

ПП на БЗНС